Viimeinkin on markkinoilla mobiilivaihde, joka toimii oikeasti.

Muutaman vuoden markkinoilla ollut mobiilivaihde Mustalinja tekee vahvaa kasvua. Yritysten kommunikaation yksinkertaistava SaaS-palvelu paitsi vähentää turhaa työtä organisaatioissa, myös parantaa asiakaskokemusta, tehostaa myyntiä ja antaa analytiikan avulla työkaluja yrityksen johdolle.

Palvelun laaja integroitavuus mahdollistaa asiakasyritysten kommunikaation yksinkertaistamisen ja resurssien skaalaamisen ajasta ja paikasta riippumattomaksi.

Kun kaikki tämä on paketoitu helppokäyttöiseen ja varmatoimiseen mobiilisovellukseen, ei ole ihme, että Mustalinjan palvelu haastaa suurten operaattorien mobiilivaihteet.

Avaruusajan teknologiaa

– Teknisesti Mustalinja on rakennettu täysin uuden teknologia-arkkitehtuurin päälle noin kolmen viime vuoden aikana, kertoo Mustalinjan liiketoimintajohtaja Tero Hartikainen. – Muut kilpailevat järjestelmät perustuvat vanhaan rautaan sidottuun teknologiaan. Mustalinjassa on käytetty uusimpia koodaustekniikoita, jolloin koodi ei ole rautasidonnaista, toteaa Hartikainen.

– Meidän teknologiaa voi verrata vaikka sähköautoihin, jatkaa Hartikainen. – Aivan kuin Teslaan saattaa yön aikana ilmestyä uusia ominaisuuksia ilman työläitä korjaamokäyntejä ja kalliita osien vaihtoja, voidaan meillä koodata täysin uusia ominaisuuksia ilman, että palvelinrautaan tarvitsee tehdä muutoksia. Tämä tuo nopeutta, teknologista skaalautuvuutta ja helpompaa palvelun hallintaa.

Yksi Mustalinjan vahvuuksista on oman tuotekehityksen vuoksi ketteryys. Kilpailijoiden mobiilivaihteet on koodattu pääosion Intiassa ja USA:ssa. Mobiilivaihteen kehittäminen ja bugien korjaus on hidasta. Mustalinjalla on toisin.

– Parhaimmillaan asiakkaan pyytämä uusi ominaisuus on koodattu saman tien ja implementoitu tuotantoon jo seuraavana päivänä, toteaa Hartikainen

Valttikorttina kotimaisuus

Suomalaisten ja pohjoismaalaisten käyttäjien tarpeet eroavat muun maailman käyttäjien tarpeista. Sen vuoksi alusta alkaen pohjoismaihin rakennettu järjestelmä palvelee paremmin myös suomalaisia yrittäjiä.

– Meillä on kaikki data ja serverit Suomessa ja lisäksi tietojen käsittely on rakennettu ja dokumentoitu huolellisesti, joten myös tietosuojan näkökulmasta Mustalinja edustaa teknologian kärkeä, toteaa Hartikainen vielä lopuksi.

Mustalinja on kauhistus kilpailijoille

Myös kilpailijat ovat havahtuneet Mustalinjan teknologiseen etumatkaan. Yrittäjän kilpailuttaessa mobiilivaihdetta, on Mustalinja aivan kuin taikasana.

– Myyntitilanteissa on monesti käynyt, että kilpailija on pudottanut mobiilivaihteensa pyyntihintaa jopa 50% kun on kuullut, että myös Mustalinjaa on tarjottu, kertoo Mustalinjan myyntijohtaja Sakari Junes.

– Pointti ei ole se, että tuotetaan euron tai kahden säästö, vaan Mustalinja on investointi, joka tuo yritykselle merkittäviä kilpailu- ja liiketoimintahyötyjä. Yritykset ovat nyt heränneet tähän, että kannattaa satsata kommunikaation hallintaan, se tuo siihen laitetut eurot varmasti takaisin, toteaa Junes.

Teletoimiala on haasteellinen

Teletoimiala on monessa suhteessa haastellinen. Teknologiaa on rakennettu monessa kerroksessa ja yhden komponentin häiriö saattaa kaataa koko palvelun. Ja vaikka kaikki toimisi, niin aina löytyy joku onneton kaivurikuski, joka katkaisee tietoliikennekaapelit.

– Tässä toimialassa kasvun tekeminen on kuin ajaisi kantikasrenkaisella polkupyörällä – ei tule helposti, mutta etenee kun polkee pirusti, toteaa Mustalinjan toimitusjohtaja Jusssi Patopuro.

– Meitä auttaa se, että olemme yhden asian asiantuntija, olemme keskittyneet vain kommunikaatioon. Keskutellessamme asiakkaan kanssa, ymmärrämme, miten Mustalinja sovitetaan osaksi asiakkaan liiketoimintaprosesseja – kun emme hajoita huomiotamme robotti-imureihin ja fakseihin, osaaminen sadoista eri asiakasyrityksistä kumuloituu osaamispäämaksi ja kaikkien asiakkaidemme hyödyksi.

– Lisäksi asiakaspalvelumme on nopea ja vastausprosentti tasan sata, koska käytämme itsekin tietysti Mustalinjaa. Tämä auttaa pitämään meillä asiakkaat tyytyväisenä, kertoo Patopuro.

– Yrityksemme palveluideologia ponnistaa suoraan asiakasyrityksiemme kommunikaatio-ongelmien ratkaisuista. Tämä on tyypillistä toimintaa SaaS-yhtiöiden keskuudessa, mutta valitettavan epätyypillistä teleoperaattorien keskuudessa.

– Sen sijaan, että miettisimme, minkä värisiin antennitolppiin investoisimme, keskitymme miettimään, miten asiakasyrityksemme hyödyntää maksimaalisesti resurssinsa ja tarjoa parhaan asiakaskokemuksen.

Mustalinjan uudet ominaisuudet räjäyttävät pankin

Kun utelee Patopurolta, mitä tulevaisuudessa on Mustalinjalta odotettavissa, saa vain vastaansa tyytyväistä myhäilyä.

– Tässä vaiheessa emme vielä voi paljastaa mitään konkreettista, mutta pikkuisen voin resoria venyttää, Patopuro toteaa. – Tulevan kansainvälistymisen lisäksi on tulossa uusia teknologisia innovaatioita, joiden avulla saamme puheluiden lisäksi kaikki olennaiset realiaikaiset kommunikaatiokanavat kiinni Mustalinjaan, avaa Patopuro näkymiä. – Se on varmaa, että Mustalinja tulee olemaan ylivertainen tuote niin ominaisuuksiensa, integroitavuuden kuin helpon käytettävyydenkin puolesta – joka sektorilla, sanoo Patopuro vielä lopuksi.

 

Referenssit

Parhaassa seurassa.

Mikä on Mustalinja?

Mustalinja on moderni yrityksen viestintäsovellus. Mustalinja mahdollistaa yrityksen saumattoman viestinnän sisältäen muun muassa monipuolisen läsnäolotilojen ja puheluiden hallinnan sekä niiden välittämisen. Yrityksesi kaikki vaihdepuhelut ovat hallittavissa yrityksen sisällä jaettavan Mustalinjan älykkään vaihdelokin ansiosta.

Mustalinja -mobiilivaihteen ominaisuudet

 • paikallis- ja yritysnumerot
 • vastaanottajaryhmät
 • käyttäjien läsnäolotilat
 • puheluiden siirrot ja aikaohjaukset
 • ulospäin näytettävän numeron asettaminen
 • soittajan tunnistus
 • vaihteen sisäinen, reaaliaikaisesti jaettu loki yrityksen puheluiden hallintaan
 • räätälöidyt tiedotteet
 • interaktiiviset äänivalikot
 • puheluliikenteen raportointi mobiilisovelluksessa
 • puhelujen tallentaminen
 • mustalinjan käyttöön tarvitset käyttäjätunnuksen

Mikäli olet kiinnostunut tutustumaan Mustalinjaan, haasta mystinen ICT-tiimimme yhteydenotollasi! Lisätietoja: mustalinja.fi/yhteydenotto/

puh 08 4152 4000

Sähköposti: myynti@mustalinja.fi

Pyydä esittelyä »

Keskustellaan!

Hintalaskurin avulla saat haarukoitua suuntaa-antavan tarjouksen Mustalinjasta.

 

Lataa lisätietoa Mustalinjasta

Kaipaatko vielä lisätietoa päätöksenteon tueksi?

Lataa Pintaa syvemmältä -tietopaketti, jossa on tarkemmin kerrottu Mustalinjan ominaisuuksista, käyttöliittymästä, hankinnasta ja paljon muusta.