Puhelinvaihde yrityksille – Mustalinja mobiilivaihde

Puhelinvaihde helpottaa merkittävästi yrityksen arkea, tehostaa liiketoimintaa ja parantaa asiakastyytyväisyyttä.

Perinteisesti puhelinvaihteen tehtävänä on ollut kytkeä puheluita yrityksen sisällä, saapuvia puheluita alanumeroihin tai vastaavasti kytkeä lähteviä puheluja ulkolinjoihin.

Moderni digitaalinen, mobiililaitteissa toimiva puhelinvaihde – mobiilivaihde – on kuitenkin jotain paljon enemmän.

Mobiilivaihde on operaattorin ja asiakkaan välissä oleva mobiilisovellus, digitaalinen vaihdepalvelu, jolla voidaan hallita puheluita ja käyttää puheliikenteen hallintaan tarvittavia palveluita.

Mobiilin puhelinvaihteen ( mobiilivaihde) keskeisimmät ominaisuudet:

 1. älykäs takaisinsoittojärjestelmä ja puheluloki
 2. et tarvitse vaihteenhoitajaa tai välittäjää – moderni mobiilivaihde toimii kaikilla käyttäjillä mobiililaitteessa (joissain huonoissa mobiilivaihteissa tarvitset vaihteenhoitajan tai puhelunvälittäjän)
 3. kaikki ominaisuudet toimivat mobiililaitteessa (Joissain huonoissa mobiilivaihteissa vain hyvin rajoitettu osa toiminnoista on käytössä mobiililaitteessa, loput ominaisuudet ovat saatavilla vain dekstop- tai selainsovelluksessa. Mustalinjassa kaikki ominaisuudet toimivat sekä mobiililaitteessa, että www-selaimessa.)
 4. yritysnumerot
 5. reaaliaikainen raportiikka
 6. IVR-valikko, eli ääniohjattu valikko, jossa asiakas voi tehdä valintoja näppäimillä
 7. automaattiset aikaohjaukset mm. loma-aikoina
 8. oman läsnäolotilan hallinta ja muiden yrityksen työntekijöiden läsnäolon näkyminen
 9. puheluiden yhdistäminen sekä yrityksen sisällä että ulkoisiin gsm-numeroihin
 10. oman, ulospäin näkyvän numeron valinta soitettaessa
 11. lomavastaaja ja sen hallinta matkapuhelimesta
 12. puheluiden nauhoittaminen
 13. soittajan tunnistus
 14. integraatiot yrtyksen CRM- tai ERP-järjestelmään
 15. saatavissa myös selaimella toimivana PC-Desktop-versiona
 16. helppokäyttöinen ja intuitiivinen käyttöliittymä

Puhelinvaihteen etuja

• voit toteuttaa nopean asiakaspalvelun
• tavoitettavuus paranee
• voit määritellä itse puhelujen ohjaamisen ja vaihteen toiminnan
• läsnäolotiedon ja IVR-valikoiden avulla säästyy omaa ja asiakkaan aikaa
• ei ylimääräisiä laite- tai ohjelmistohankintoja, toimii normaalissa älypuhelimessa

Moderni puhelinvaihde – vaihtoehtoja löytyy

Mobiilivaihdetta harkitessa on muistettava, että eri toimijoiden palvelun laatu, sisältö ja hinta ovat varsin vaihtelevia. Siksi kannattaa ensin kartoittaa, mitä ominaisuuksia tarvitsee ja tutkia sitten näitä vaihtoehtoja tarkemmin.

Pyydä mobiilivaihteesta ehdottomasti henkilökohtainen esittely, jossa näet mobiilivaihteen toiminnan käytännössä. Vain siten pystyt arvioimaan sovelluksen käytettävyyttä, ei pelkkien esitteiden tai videoiden pohjalta. Jos käytettävyys on huono, sovellus jää käyttämättä ja investointi menee hukkaan. Mustalinjasta saat esittelyn lähettämällä lomakkeen tästä linkistä ›› tai soittamalla myyntiimme puh. 08 4152 4000.

Minkälaisille yritykselle puhelinvaihde soveltuu?

Teknisesti digitaalinen ja moderni puhelinvaihde, kuten Mustalinja, on hyvin joustava ja skaalautuva, joten periaatteessa se soveltuu hyvin kaikenkokoisille yrityksille.

Tarvetta kannattaakin ajatella enemmän kommunikaation ja viestinnän kautta: Onko yritykselläsi tuote tai palvelu, jossa nopea tai varma tavoitettavuus on oleellista liiketoiminnan kannalta? Onko myös asiakaskokemus tärkeä liiketoimintatekijä? Jos näihin kysymyksiin on myöntävä vastaus, on mobiilivaihde merkittävä – suorastaan välttämätön – tekijä yrityksesi kannattavuuden ja kilpailukyvyn parantamisessa.

Mobiilin puhelinvaihteen käyttö on yksilöviestintäkeskeinen. Tehokas käyttö vaatii, että oikeat toimintatavat ja prosessit otetaan käyttöön yrityksessä. Jos tähän ei ole mahdollisuutta, voi mobiilivaihteen hyöty jäädä vaatimattomaksi.

Varmista siksi myös se, että saat palvelun tuottavalta yritykseltä kattavan koulutuksen ja käyttötuen mobiilivaihteelle.

Video: Mustalinjaa on helppo käyttää. Videolla on perusnäkymä puhelujen tilasta.
Mustalinjassa puhelun tila voi olla vastattu, vastaamaton, käsitelty, käsittelemätön, soitettu ja asiakas tavoitettu, soitettu – asiakasta ei tavoitettu tai ohisoitettu.

Valitse oikea puhelinvaihde

Mobiilivaihteen hinta määräytyy useammasta tekijästä, joita ovat ainakin käytetty teknologia, toimintojen laajuus ja kytkettävien puhelimien määrä. Eri palveluissa myös kuukausi- kytkentä- ja koulutusmaksut vaihtelevat. Niihin on sen vuoksi syytä perehtyä ennen päätöksen tekoa.

Halvimmillaan yksinkertaisen järjestelmän, jossa on vain yrityksen kutsunumero ja siihen kytketyt puhelimet, voi saada muutamalla eurolla kuukaudessa. Paremmissa mobiilivaihteissa on kattavammat palvelut, mutta perusmaksukin on muutamista kympeistä satasiin kuussa ja lisäksi tulevat liittymäkohtaiset maksut.

Jos kotimaisuus on tärkeää, muista ottaa myös se seikka mukaan vertailuun. Suurin osa nykyisistä mobiilivaihteista on ulkomaalaisia ohjelmistoja, joita tarjoavat ulkomaalaiset operaattorit. Mustalinja on ainoa 100% suomalainen tuote ja palvelu.

Puheluhinnoittelu tulee yleensä vaihdemaksujen päälle, ne kannattaa myös ehdottomasti vertailla. Joissain mobiilivaihteissa voi ottaa esimerkiksi yritykselle yhteisen puhe- ja datapaketin, jolloin vähän puhelimella soittavien ei tarvitse ottaa erillisiä paketteja, jotka voisivat jäädä käyttämättä.

Puhe- ja datapakettien osalta  kannattaa etsiä vanhat puhelinlaskut ja pyytää niiden pohjalta tarjousta!

Mobiilivaihteita tarjoavat suomessa Mustapekan lisäksi mm.

– Telavox
– Elisa (Ring)
– Benemen
– Telia (Touchpoint)
– DNA Mobiilivaihde
– Cuuma

Mobiilivaihteet vertailussa

Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen mobiilivaihde testipenkissä.

Puolueellinen mobiilivaihde -vertailu sisältää perustietopaketin mobiilivaihteesta ja sen toiminnoista. Lisäksi se tarjoaa vinkkejä eri mobiilivaihteiden vertailuun sekä hankintapäätöksen tueksi.

Caset

”Voin sanoa vilpittömästi, että Mustalinja toimii hienosti!”

Mustalinja on vaan ”just perfekt”

– Lasse Lähteenmäki, KX-Center Oy

Lue juttu »

– Kim Hiekkanen, Novellus Oy

Lue lisää »

Mikä on Mustalinja?

Mustalinja on moderni yrityksen viestintäsovellus. Mustalinja mahdollistaa yrityksen saumattoman viestinnän sisältäen muun muassa monipuolisen läsnäolotilojen ja puheluiden hallinnan sekä niiden välittämisen. Yrityksesi kaikki vaihdepuhelut ovat hallittavissa yrityksen sisällä jaettavan Mustalinjan älykkään vaihdelokin ansiosta.

Mustalinja -mobiilivaihteen ominaisuudet

 • paikallis- ja yritysnumerot
 • vastaanottajaryhmät
 • käyttäjien läsnäolotilat
 • puheluiden siirrot ja aikaohjaukset
 • ulospäin näytettävän numeron asettaminen
 • soittajan tunnistus
 • vaihteen sisäinen, reaaliaikaisesti jaettu loki yrityksen puheluiden hallintaan
 • räätälöidyt tiedotteet
 • interaktiiviset äänivalikot
 • puheluliikenteen raportointi mobiilisovelluksessa
 • puhelujen tallentaminen
 • mustalinjan käyttöön tarvitset käyttäjätunnuksen

Mikäli olet kiinnostunut tutustumaan Mustalinjaan, haasta mystinen ICT-tiimimme yhteydenotollasi! Lisätietoja: mustapekka.fi/mustalinja

puh 08 4152 4000

Sähköposti: myynti@mustalinja.fi

Pyydä esittelyä